Ajuda’ns! (page in catalan)

VOLS AJUDAR-NOS?

Aqui tenim una petita presentació de qui som i què fem: UTE (presentation for donors and friends)ute_2

Vols saber quins avantatges té fer-nos una donació? A banda d’ajudar-nos a continuar la lluita contra la Tuberculosi i millorar la vida dels malalts, el d
onant compta amb avantatges fiscals. Les donacions de fins a 150€ desgraven un 50% de l’IRPF. Per sobre de 150€, el percentatge és entre el 27,50% i el 32,50%. I si ets una empresa, la teva aportació desgrava un 35% en l’impost sobre societats.

Vols saber com fer-nos una donació puntual o periòdica, o saber quins dels nostres projectes pots ajudar-nos a aconseguir? Clica aquí per saber en què ens pots ajudar i fer una donació: 

  • Tuberculosi i cooperació: estudi de la malaltia en països en vies de desenvolupamentSabies que mentre aquí hem aconseguit frenar el nombre de malalts tuberculosos, hi ha llocs del món on aquesta malaltia és la primera causa de mort, i encara s’ha d’operar als pacients que la pateixen? A la Unitat de Tuberculosi Experimental de Can Ruti, cooperem amb centres de països en desenvolupament en l’estudi de la tuberculosi i en el disseny i implementació de noves estratègies d’abordatge a la malaltia.Amb els nostres projectes a Soweto, Tbilisi, Haití i Etiòpia, esperem entendre quins són els mecanismes que fan que una persona infectada es posi malalta, i per què uns malalts evolucionen millor que d’altres. Amb la informació que obtenim, podrem dissenyar nous mètodes per diagnosticar i tractar la malaltia, així com per millorar el maneig dels pacients a nivell assistencial.Amb la nostra cooperació, contribuim també a la formació i contractació de personal local als seus països d’orígen, que puguin enriquir la xarxa de professionals qualificats en recerca, el que creiem que ajudarà diriectament al desenvolupament i progrés de les zones on treballen.
  • Estudi de les lesions de la tuberculosi per dissenyar noves estratègies per a prevenir-la i curar-la

    Sabies que mentre aquí tenim fàrmacs contra la tuberculosi, hi ha llocs del món on encara s’ha d’operar als pacients que la pateixen? A la Unitat de Tuberculosi Experimental de Can Ruti, duem a terme l’estudi de lesions tuberculoses en col·laboració amb cirurgians de Tbilisi, Geòrgia. Esperem entendre quins són els mecanismes que fan que una persona infectada es posi malalta, i per què uns malalts evolucionin millor que d’altres. Amb la informació que obtinguem, creiem que podrem dissenyar nous mètodes per diagnosticar i tractar millor la malaltia.

    Tenim diners que hem obtingut de convocatòries de beques públiques per a realitzar la recerca, però necessitem finançament addicional per seguir i poder acabar aquest estudi. Vols ajudar-nos-hi?

  • Estudi de l’impacte dels factors psico-socials en els casos de tuberculosi a Catalunya

    Sabies que a Catalunya hi ha 800 casos nous de tuberculosi -300 a Barcelona ciutat- cada any? Malgrat un programa de control, tractament i seguiment exemplar, encara no hem aconseguit eradicar la malaltia, i un malalt tarda 53 dies en ser diagnosticat, durant els quals pot infectar altra gent.

    L’impacte que tenen els factors socio-psicològics en la malaltia tuberculosa és enorme, i tanmateix estan molt poc explorats; tot i que està documentat que tenen un paper en l’estatus socio-econòmic i la salut mental dels pacients i les seves famílies; en l’adherència la tractament, l’abandó del seguiment clínic i en el pronòstic final de la malaltia; i influeixen en la dinàmica de la transmissió.

    A la Unitat de Tuberculosi Experimental creiem que estudiar els factors que tenen més pes a casa nostra i apoderar la comunitat a través d’estratègies d’intervenció ens ajudaria a disminuir aquesta incidència, per a acostar-la a la d’altres ciutats europees. Amb tot, aconseguiríem entendre millor els malalts, i dissenyar estratègies per augmentar la seva qualitat de vida.

  • Projecte Nyaditum

    A la Unitat de Tuberculosi Experimental (UTE) fa 20 anys que estudiem per què la gent emmalalteix de tuberculosi, i com poder curar-los. L’últim gran descobriment de la Unitat ha estat el disseny d’un suplement alimentari per a re-educar el sistema immune per a evitar-ho. Basant-nos en el mecanisme de tolerància als aliments, que tots utilitzem en els nadons administrant petites dosis d’aliments nous perquè el sistema immune s’hi acostumi, hem desenvolupat el Nyaditum resae®, un suplement alimentari basat en bacils morts d’una bactèria de la família del bacil de la tuberculosi (Mycobacterium manresensis) que es troba a l’aigua potable. Al laboratori, hem pogut demostrar que donant-ne diàriament durant 14 dies és capaç d’aturar la malaltia, i hem creat una (spin-off) dins de can Ruti i la CIBER Enfermedades Respiratorias per poder distribuir massivament aquest producte per tot el món. Amb el PROJECTE NYADITUM volem anar més lluny, i col·laborar amb científics de tot el món perquè utilitzin el nostre producte i facin estudis d’eficàcia als seus països. Actualment estem a punt d’iniciar un estudi a la República de Geòrgia. Vols ajudar-nos-hi?

FUNDRAISING: Sigues creatiu i recull diners per nosaltres: des d’una venta privada fins a l’organització d’una cursa o un dinar popular, un casament o una festa d’aniversari, tot es pot convertir en una oportunitat per a ajudar-nos a tirar endavant la nostra tasca! Ajuda’ns i estarem encantats de rebre’t per a explicar-te què fem i què estem aconseguint. IMPLICA’T! 

DÓNA ARA:

per transferència bancària: 

al compte ES33 0182 6035 4202 0161 2145 (FUND. INST. INV. CIÈNCIES SALUT GERMANS TRIAS I PUJOL). Assegura’t d’afegir la paraula “UTE” en el camp “Concepte”, o bé “UTE+ Nyaditum Project”,  “UTE+Factors Psico-Socials TB”, “UTE+ TB lesions”, “UTE+ TB i cooperació”

per targeta de crèdit: aquí –ompliu els vostres detalls i tria un dels nostres projectes del desplegable. Aquests són els nostres projectes:

  • Estudi de l’ impacte dels factors psico-socials en els casos de  tuberculosi a Catalunya;
  • Estudi de les lesions tuberculoses per a dissenyar noves estratègies per prevenir-la i curar-la;
  • Projecte Nyaditum;
  • Tuberculosi i cooperació: estudi de la malaltia en països en vies de desenvolupament.

 

Advertisement